wtorek, 17 września 2013

Motyl / Schmetterling

1. Upiecz biszkopt- z dowolnego przepisu / Backe einen Biskuitkuchen- nach belibigem Rezept
2. Zrób krem- obojętnie jaki i przełóż nim biszkopt/ Mache eine Creme- egal was für eine und fülle damit den Kuchen
3. Pokrój jak na zdjęciu / Schneide wie auf dem Foto


4. Ułóż kawałki ciasta w skrzydła motyla i pokryj kremem/  Die Kuchenteile in Form der Schmetterlingsflügel liegen und mit der Creme bedecken
5. Udekoruj/ Dekoriere

Prawda, ze proste?/  Einfach, oder?

i na deser- pozostałe dwa ciasta z piątych urodzin mojej księżniczki- tort nutella/truskawka w serduszka i rolada biszkoptowa z nutellą w kolorowej posypce / und als Dessert zwei andere Geburtstagskuchen  für meine fünfjährige Prinzessin - Nutella-Erdbeertorte mit Herzchen und Nuss-Nutella Rollade mit Bunten Streusel


2 komentarze: